The Ritz-Carlton’da Anne Kahvaltısı
  • Yorum yok
  • 29 Kasım 2016
  • 3997 Okunma
Pin It

dsc_0012

Biz pazar günleri genelde ailecek kahvaltı yaparız. Çoğu zaman  annemde toplanır kocaman bir aile olmanın keyfini çıkarırız..

Hafta içi ve hafta sonu erkenden kalkarız sebebi ise hafta içi çalışıyor olmamız fakat hafta sonu ise bizim evin küçük afacanı yusuf 🙂

Yusuf paşa gece 12 de bile yatsa yine sabah 8 dedin mi kalkar. (Duydum duydum bir çocuk 12 demi yatar dediğinizi valla yatıyor. Gündüz sızdığı anlar hariç uyku uyumuyor ne yapayım. 🙂  Ne yaptı isem çocuk uykuyu sevemedi. )

Hal böyle olunca biz her pazar erkenden kalkar kahvaltı masasında uzun uzadıya sohbet ederek kahvaltımızı yaparız.

anne kahvaltısı

Bu hafta Sevgili Şule hanımın daveti üzerine The Ritz Carlton da Atelier Real Food Restaurant da yaptım.

Çocuk oyun odası ve odada çocuklar ile ilgilenen biri oluyor olması bu davete katılıp mutlaka deneyimlemeliyim dedirtti. Malum çocuklu olunca oyun odası olan mekanlar benim için ön planda oluyor.

the-ritz-carlton-3

The Ritz Carlton pazar brunchları yerine “Anne Kahvaltısı” konsepti yapmış. Ya öyle dolmalar börekler yok bildiğiniz kahvaltı var. Sucuklu yumurta, krep, yumurtalı ekmek, mıhlama, portakal suyu menemen gibi sanki evde annemizin hazırladığı özendiği bir kahvaltı hazırlamışlar.

the-ritz-carlton-anne-kahvaltisi-2

Bu gördüğümüz masaya sığmayan çok şey var benden söylemesi 🙂

dsc_0048

Açıkcası ben bu konsepti çok beğendim. Bu pazar evde annemi yormak istemiyorum derseniz bi gidip deneyin derim.

the-ritz-carlton-anne-kahvaltisi-4

Büfede göremediğiniz her şeyi garson ve aşçılara söyleyerek yaptırabiliyorsunuz. Malum mıhlama sıcak yenilmesi gereken bir şey olduğu için onu özel olarak istemelisiniz ki sizin masanıza servis edilsin.  Özel deyince ek bir ücret ödemiyorsunuz sadece sunumu gereği siz istediğiniz de servis ediliyor.

the-ritz-carlton-bazlama

 

Bu güzel davet için sevgili Şule ve Yasemin hanıma ayrıca teşekkür ederim.

the-ritz-carlton-anne-kahvaltisiSon olarak kahvaltıda benim favorim makbule hanım çorbası ve yumurtalı patates oldu .

Mutlaka tadın derim 🙂

the-ritz-carlton-istanbul

,Her Pazar The Ritz-Carlton, Istanbul’da “Anne Kahvaltısı” günü

The Ritz-Carlton, Istanbul lezzet geleneğini “Anne kahvaltısı” ile taçlandırıyor

Dünyanın en köklü otelcilik geleneği kadar lezzet geleneğine de sahip The Ritz-Carlton, yeni “anne kahvaltısı” konsepti ile misafirlerini o güzel anları yeniden yaşamaya çağırıyor. Dumanı üstünde tüten ev ekmeği, gözlemesi, katmeri, pişisi, yerel tatlardan elde edilen reçel ve marmelatları ve birbirinden leziz yerel lezzetleri ile The Ritz-Carlton, Istanbul’da kahvaltı yapmak ayrıcalıklı bir keyfe dönüşüyor.

The Ritz-Carlton, Istanbul, konuklarını tadı damaklarda kalan anne kahvaltılarını yeniden hatırlamaya çağırıyor. Otelin özenle hazırlanan kahvaltısında pişiden, özel marmelatlara; taze köy kaymağından, çıtır böreklere, gözlemeden krepe, yerel ve ev yapımı tatlar yer alıyor.

Annelerin eşsiz sofralarından esinlenerek hazırlanan geleneksel lezzetler, Atelier Real Food Restaurant’ta Boğaz manzarası eşliğinde sunuluyor.

Bu kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var

Zengin kahvaltı kültürüne sahip Türkiye’nin, dört bir yanından seçilen kahvaltılıklar, sabah sofralarını unutulmaz anlara dönüştürüyor. Katmeri, yumurtalı ekmeği, farklı yörelerin peynirleri, tadına doyulmaz omletleri, balı, kaymağı, kıymalı, ıspanaklı, patatesli ve peynirli börek çeşitleri ile The Ritz-Carlton, Istanbul’da Pazar sofraları artık daha da keyifli. Sıcak çayınızı ve kahvenizi ya da taze sıkılmış meyve sularınızı yudumlarken, keyifli bir sohbetin ve tarihi İstanbul manzarasının da tadınızı çıkarabilirsiniz.

The Ritz-Carlton, Istanbul, “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diyen Cemal Süreyya’nın dizelerindeki özlenen duyguları “Anne Kahvaltısı” ile yeniden yaşatıyor.

The Ritz-Carlton, Istanbul’da “Anne Kahvaltısı” 6 Kasım’da başlıyor. Pazar günleri 11:00 – 14:00 saatleri arasında verilecek kahvaltı, taze sıkılmış meyve suları ve çay kahve dahil kişi başı 110 TL. 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz, 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için ise yüzde 50 indirimli.

Anne Kahvaltısı

Kahvaltı mekanları

Pazar Kahvaltıları

Pin It

Benzer Yazılar

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir